18/04/2017

Prenominering 2017: Årets Restaurant

Den danske Spiseguides redaktion skal ultimo juni slutnominere kandidater i kategorien Årets Restaurant 2017.

Kvalitetsniveauet  landet over er her i foråret 2017 på et hidtil uset højt niveau. Der er ikke længere tale om en  trend, men om realiteter. Det har afspejlet sig i et meget stort antal restauranter, der har fået international opmærksomhed og som har fulgt den linie, som Den danske Spiseguide har lagt i det seneste tiår.

Det er også kommet internationalt lys over det ganske land, hvor strålingen tidligere var koncentreret om det østlige Danmark.

Som den nemmeste sag i verden kunne Den danske Spiseguide uden videre prenominere ”Tordenskjolds soldater”, men vi har i år  besluttet at anlægge et noget mere nuanceret syn på prioriteringerne. Det sikrer fortsat opmærksomhed om alle ”gode til fremragende” restauranter landet over, hvilket vi finder velmotiveret.

I juni måned (ultimo) nominerer Spiseguiden de 6 restauranter, der skal præsentere deres individuelle niveau ved nomineringsmiddage i perioden medio august – medio september.  Redaktionen har i sinde at nominere 2 fra Jylland-Fyn-sektionen, 2 fra Sælland og 2 fra Københavns sektionen. Dette er ikke en 100% sikker beslutning, der kan jo  ske overraskelser i perioden fra dato til ultimo juni.

Mortens kro, Aalborg

Fru Larsen, Langå

Mejeriet, Mårslet

Koch, Aarhus C

Ti Trin Ned, Fredericia

Bind, Kruså

Tree – Top, Vejle

Falsled kro, Millinge

Lieffroy, Nyborg

 

The restaurant by Kroun, Skodsborg

Babette, Vordingborg

Frederiksminde, Præstø

Dragsholm ”Slotskælderen”, Hørve

 

Aoc, København K

Kiin-Kiin, København N

Marchal. København K

Mielcke&Hurtigkarl, Frederiksberg C

Spontan/Brus, København N

 

Sponsor for kategorien Årets Restaurant 2017 : HKI OST.