31/10/2017

Kåringer 2018

Den danske Spiseguide kåringer i 2018 udgaven

Den danske Spiseguide 2018 kårede søndag d. 29 oktober 2017.

Årets Særpriser

Sponsor: Naturmælk

 

IKONstatus: Francis Cardenau

 

Desuden uddeling af 2 særpriser til hhv   Lisbeth & Bo Jacobsen, Restaurationen

samt  Jean-Louis Lieffroy & Patrick Lieffroy

 

 

Årets Gennembrud                           Tabu, Aalborg

Sponsor: Pass the Port

Med gastronomi kreeret overvejende af regionale sæsonråvarer ud fra et pirrende innovativt, personligt udtryk, hvor smag og velsmag går hånd i hånd.

 

Årets SPOT, Ristorante, Rustico Italiano     Italo Disco, Kbhvn

Sponsor: De forenede Dampvaskerier

Det ser italiensk ud, emmer af italiensk autencitet, gastronomisk og vinøst, endog betjeningen opleves italiensk. Congratulazioni ristorante italiano, rustico, tradizionale, casalinga

 

Årets Souschef                   Patrick Godborg, Babette, Vordingborg

Sponsor: Legro krydderurter

Kreativitet, finesse, velsmag er fiorenet i et unikt samspil med sæsonens muligheder. Det resulterer i fremragende kreationer hos Årets Souschef

 

Årets Frokostrestaurant

Sponsor: Bryghuset Møn                              Palægade,restaurant, Kbhvn

 

Smørrebrød er med rette benævnt dansk gastronomis flagskib. Det bevises dagligt på restaurant Palægade.

 

Årets Bistro/Brasseri/Spisested                  Bacchus, Odense

Sponsor: Kødgrossisten

Brasserie er fransk for det uformelle men tiltrækkende spisested relateret til daglig brug på et klassisk/traditionelt gastronomisk grundlag. Årets brasseri hylder den højeste gastronomi på absolut bedste vis.

 

Årets Fiske&Skaldyrsrestaurant                  Barbara, Torshavn

Sponsor: World Seafood

Når fisk og skaldyr, rå som tilberedte, er i de rette omgivelser og forarbejdning, er det en gudespise. Vi glæder os over såvel de enkle som de mest elitære kreationer, der på samme tid forundrer og begejstrer gæsterne. Tillykke

 

Årets Avec&Vinkort                           Dyvig Badehotel, Nordborg

Sponsor: Brønnum

At sammensætte et vinudvalg, der tilfredsstiller såvel det brede som det elitære publikum, til selskaber eller a la carte, på terrasse eller i lounge, kræver vinentusiasme, vinøs viden samt sans for at matche vine med egen gastronomiske profil er en udfordring, der løses på bedste vis.

Årets Sommelier                                Henrik Knudsen, Søllerød Kro

Sponsor: Vinslottet

En sommelier, der, med empati og på basis af både høj faglig viden og kunnen kan vejlede gæster, der bekender sig som nydere af den helt store gastronomi, i vinens forunderlige verden, fortjener stor anerkendelse. Det er derfor en stor fornøjelse at honorere Henrik Knudsen.

 

Årets Tjenerprofil                             Kresten Scheel Langvold, Brøndums Hotel

Sponsor: Oskar Davidsen & Co

For den formfuldente klassisisme, hvor perfektionen er en dyd og professionel adfærd en selvfølge.Hvor der udvises personlig, interesseret korrekt servicering. Det være sig ved tranchering, flambering, tallerken eller fadservering. Årets Prismodtager er den arketypiske tjenerprofil, der mestrer det hele.

 

Årets Restaurantchef

Sponsor: Oskar Davidsen & Co                    Martin Troelsen, The restaurant by Kroun

Skodsborg

At være til rådighed, at være tilstede, at tage ansvar for gæstens velbefindende, at servicere høj som lav på de betingelser det kræver, er egenskaber de færreste forundes. Igennem flere år har den kunst været iøjnefaldende hos Årets prismodtager, Martin Troelsen.

 

Årets Oste                                          Kong Hans Kælder, Kbhvn

Sponsor : Unika

Et osteudvalg der ganske enkelt er i en ekstraordinær klasse. Det gælder såvel klassiske udenlandske som regionalt danske oste, alle nøje udvalgt og serveret modnet og soigneret på fremragende vis.

 

Årets Dessert                         Geranium, Kbhvn

Sponsor: Cacao Barry

Desserter er det sidste – vigtige – indtryk, som gæsten oplever i måltidet. Desserter er en disciplin, der kræver høj kreativitet og en uhyre præcis tilgang til udførelsen for at sikre allerhøjeste niveau. Det opleves på Geranium.

 

Årets Bo&Spisadresse                                   Falsled Kro, Millinge

Sponsor : Bouquet Garni

Fra ankomst til afrejse er der mange indtryk at forholde sig til. Meget skal gennemføres på et højt niveau. Opholdet skal føles komfortabelt og eksklusivt, omgivelserne må pirre alle sanser. Måltidet i restauranten eller avec’en i loungen/baren hviler på det opbyggede niveau ligesom det sidste indtryk, morgenmaden må fastholde ønsket om snart at vende tilbage….tillykke til Falsled Kro.

 

Årets Kokkeprofil                              P. Andrias Ziska, Koks, Torshavn

Sponsor : Unika

Ungdommeligt vovemod og/eller kontrolleret kreativitet parret med et artistisk touch giver fremragende resultater på et traditionelt klassisk funderet egnskøkken  i nye klæder, som har begejstret omverdenen. Tillykke Poul Andrias Ziska, Koks, Færøerne.

 

Årets Restaurant                               Babette, Vordingborg

Sponsor: HKI OST

Restaurantens signatur er den konstante søgen efter fantastiske råvarer og med vedvarende kreative og tekniske udfordringer til medarbejdere plus en nøje defineret attitude overfor omverdenen. Det stimulerer entusiasmen i køkkenet, sikrer vinkælderens seriøsitet og betjeningens personlige – grænsende til karismatiske – udførelse. Årelang vedholdenhed på et ekstremt højt niveau i et hjørne af Danmark.

Den danske Spiseguide 2018 : 29 okt 2017. Booksforcooks.dk