28/09/2017

Kære Læser

Kære læser

Den nyeste spiseguide er nr 41 siden 1978. Den kan du også se i en APP-version.

Som udgiver har vi analyseret (bedst muligt) behovet for en trykt udgave af spiseguide, som vi har kendt formatet på  i hele dens levertid. 

Er der fortsat i et digital verden overhovedet behov for en guide beregnet til inderlommen eller handskerummet eller for den sags skyld bogreolen???

Er der tiden, hvor bloggere af enhver habitus via de sociale medier giver Gud og hvermand gode råd om hvor man spiser i forskellige byer, lande, verdensdele?

Er den klassiske madanmelders vurderinger en disciplin  under udfasning?.

Redaktøren er medlem af den lille eksklusive forening på  omkring 10 personer Danske Madanmeldere. Vi er iu den forening i overvejelser om at stramme vore regler for at bedrive anmeldervirksomhed, således at der tydeligt gives læseren info om vi er de professionelle på området eller alene en madglad foodie der i sin blog beskriver oplevelser på rstauranter, hvor det er meningen at give gode anmeldelser i bytte for den gratis(oftest) menu, man har gaflet ved at henvise til antallet af ens følgere på bloggen.

Vi har en ny årgang af Spiseguiden foran os. Den bygger på de klassiske principper, der hylder flest mulige anonyme testsmagninger, dokumenterede testrapporter, der kan rekvireres af enhver, sålænge de er aktuelle, og en klassifikation, der søger at være så objektiv som muligt om end den altid vil være subjektiv, det ligger implicit i opgaven.

 

Den danske Spiseguide søger ikke at være først på besøg, når en restaurant åbner, eller anlægger ny stil etc etc. Principielt lader vi mindst 3 måneder forløbe, inden vi dukker op.

Så er grundlaget for at bedømme bedre, mener vi, end på dagene omkring åbningsdagen.

 

Dog føler vi et stadig større behov for at kunne meddele vore brugere om de store nyheder der sker hurtigere og hurtigere i elite –restaurant universet, end hvad en årlig udgivelse evner.

 

Vi ser at antallet stjerner som vi uddeler er langt større i dag end for blot ganske få år siden. Det er ikke os der er gået i inflation, det er elite restauranternes vækst, der betinger dette.

 

Den danske Spiseguide vil fortsat udelukkende optage restauranter på de højeste niveauer i deres kategorier. Vi kommer ikke blot at passere antallet på 300, om er vores max.grænse.

 

Vi vil i løbet af kort tid introducere en website, hvor vi vil prioritere mere aktuelle info om, hvad der sker på gastronomisk-vinøse-servicemæssige område.

 

Go’ fornøjelse

 

 

Bent Christensen